Yemen’den yükselen sağduyu çağrısı

Yemen’de eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve İran desteğiyle Husi kılıflı bir darbe gerçekleşti. Bir avuç Husi bütün Yemen’i işgal ettikten sonra Suudilerin başını çektiği...

Yemen’de eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve İran desteğiyle Husi kılıflı bir darbe gerçekleşti.

Bir avuç Husi bütün Yemen’i işgal ettikten sonra Suudilerin başını çektiği “Kararlılık Fırtınası” adı altında bir operasyon başladı.

Tabi dördüncü haftasına giren bu operasyon Yemen nüfusunun yüzde beşine bile tekabül etmeyen Husilere karşı değil Salih ve İran’a karşıydı.

Bu müdahaleden kamuoyuna yansıyan hedef meşruiyet sağlanıncaya kadar operasyonun devam edeceğiydi.

Fakat meşruiyet sağlansa bile ortada bizdeki Kürt Sorununa benzeyen bir Husi sorunu var. Bununla ilgili ciddi teklifler de kamuoyuna yansımış değil.

***

İlk kez Yemenli Gençler bir girişim başlatarak sorunun çözümü için 15 maddelik bir teklif getirdiler.

Bu teklifin ilk maddesi ülkeyi karıştıran eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmesi ve el koyduğu malları kaçırmasına izin verilmemesini içeriyor.

(Geçen hafta Salih can güvenliğinin sağlanması şartıyla Yemeni terk edeceğini açıklamıştı.)

İkinci madde ise Salih’in kuklası haline gelen Husilerin lideri Abdulmelik Husi’nin de ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmesi şeklinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar