Yanlış yoldasınız sayın başkanlar!

Geçen hafta göndereni belli olmayan bir sarı zarf getirdi kargo. Önce tereddüt ettim alıp almamakta. Ama belki göndericisi unutmuştur hüsnü zannıyla kabul ettim. Açtığımda gördüm ki unutma...

Geçen hafta göndereni belli olmayan bir sarı zarf getirdi kargo. Önce tereddüt ettim alıp almamakta. Ama belki göndericisi unutmuştur hüsnü zannıyla kabul ettim.

Açtığımda gördüm ki unutma falan değil, isimleri görürse alıcı belki kabul etmez düşüncesiyle gönderen özellikle gizlenmişti.

Zarfın içinden 16, 17, 20 ve 21. dönem TBMM başkanlarına ait bir gönderi ve ilişiğinde daha önce bazı eski vekillerle yaptıkları 17 Ocak 2017 tarihli bir basın açıklaması çıktı.

***

Altında İ. Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Çetin ve Ömer İzgi beylerin isimleri yazılı, imzasız ve mühürsüz bir mektup.

Referandumda HAYIR cephesine destek vermek için eski vekillerden imza topluyorlarmış bu dört sabık başkan.

Hikmet Çetin’ibir kenara koyarsak diğer üçünün geleneğinde başkanlık sistemini savunan liderlerin varlığını bilmeyen yok.

Fakat öyle anlaşılıyor ki dertleri sistem falan değil dertleri başka.

***

Dertlerinin ne olduğu 17 Ocak 2017 tarihinde yaptıkları  basın açıklamasının baş kısmında yer alan ‘Bizler anayasanın başlangıç kısmında yazılı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine özüyle ve sözüyle bağlı kişiler olarak’ cümlesinden anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar