Ümmet, cemaat ve hizmet!

15 Temmuzdin istismarının nerelere vardığını gösteren çok acı bir tarih. Tabii aynı zamanda milletin sağduyusunun zirve yaptığı çok anlamlı hatıraların yaşandığı, güzelliklere...

15 Temmuzdin istismarının nerelere vardığını gösteren çok acı bir tarih.

Tabii aynı zamanda milletin sağduyusunun zirve yaptığı çok anlamlı hatıraların yaşandığı, güzelliklere fedakârlıklara şahitlik etmiş bir tarih.

Bize düşen güzelliklere şükredip aynı tatsızlıkların yaşanmaması için bu tarihten ders çıkarmamızdır.

***

Kainatın tek yaratıcısı ve sahibi var.

Nasıl ki bir makine aldığımızda üretici bize bir kullanma kılavuzu verir ve bir de servis ustası göndererek nasıl kullanacağımızı öğretirse, kâinatın ve dolayısıyla insanın Yaratıcısı da her dönem bir kullanma kılavuzu/kitap ve bir rehber /peygamber göndermiştir.

Son peygamber Efendimiz aleyhisselam ve son kılavuzKuran’dır. İlişkilerimizin sağlıklı olabilmesi için gerekli tüm bilgiler ve o bilgiler ışığında asılardır oluşan birikim bize hem dünya hem de ahret saadetini getirecektir.

O bilgilerden uzaklaşmak da her iki alemdeki saadetten uzaklaşmak demektir.

***

Müslüman toplumdakidin kardeşliği sosyal barışın temel ilkelerinden biridir.

Bu kardeşlik ilkesi sebebiyledir ki Romalı Suheyb, Habeşli siyahi Bilal ve İranlı Selman soylarına ve renklerine bakmadan kardeş olabilmişlerdir.

İşte soyuna sopuna, diline ve rengine bakılmaksızın oluşan bu birlikteliğin adı ümmettir. Ümmet Müslümanların en büyük ve öncelikli cemaatidir.

Müminler her şeyden önce ümmetin mensubudurlar. İşte bu mensubiyet beni Kürtle, Arapla, Çerkesle, Farisi ile Rus ile Alman ile Fransız ile kardeş kılar. Yeter ki mümin olsunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar