Türkiye Türklerin mi?

Türkiye Türklerindir.’ söylemi PKK’nın ekmeğine yağ sürmek demektir. Bölücülerin ve ayrılıkçıların iddialarına destek vermek demektir.  ‘Türk kelimesi diğer etnik...

Türkiye Türklerindir.’ söylemi PKK’nın ekmeğine yağ sürmek demektir. Bölücülerin ve ayrılıkçıların iddialarına destek vermek demektir. 

‘Türk kelimesi diğer etnik grupları da kapsar’ savunmasına kimse inanmamaktadır.

Eğer Türkiye’ye illa bir sahip belirlenecekse bence en uygunu ‘Türkiye, TC vatandaşlarınındır.’ söylemidir.

Belki o zaman birilerinin etnik damarlarını kabartmamış oluruz.

***

Yanlış anlaşılmasın ben annesi Türk ve babası Türk özbeöz Türküm. Irkımı da severim. Bu gayet tabii bir şeydir. Ama üstünlük noktasında inancım sevgimin üzerindedir. İnancımın kaynağı olan Kuran ve Peygamber Sünneti üstünlüğün kanda veya ırkta değil takva (Allah’a karşı mesuliyet duygusu ve gereğin yapma)da olduğunu söyler.

Müslümanların ölçüsü de budur.

Bu ölçü kendi ırkını sevmeyi hatta güzellikleriyle ve başarılarıyla övünmeyi yasaklamaz, başkalarını ötekileştirmeyi ve aşağılamayı yasaklar.

***

Bu ilke kuşatıcı ve kucaklayıcı bir ilkedir. Bizi müminlerle kardeş kılar.

Bu ilke ile hareket ettiğiniz zaman Müslümanlara, Türk, Kürt, Arap, Çerkez vs veya Fransız, Alman, Iraklı, Suriyeli, vs.  diye bakamazsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar