Temel beyin referandum açıklaması

Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’ye anayasa teklifine destekten vazgeçirmek için yaptığı beyhude ziyaret haberinin yayınlandığı gün Saadet Partisi (SP) de oyunun rengini...

Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’ye anayasa teklifine destekten vazgeçirmek için yaptığı beyhude ziyaret haberinin yayınlandığı gün Saadet Partisi (SP) de oyunun rengini açıkladı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “anayasa değişikliği teklifinin mevcut haliyle referanduma sunulması durumunda parti olarak ‘hayır’ oyu kullanacakları” açıklamasını yaptı. 

***

Temel bey aşırılıkları olmayan, makul ve temkinli bir şahsiyettir. Siyasetine de bu özelliklerini yansıtması bekleniyordu.

Ben de şahsen SP genel başkanı olduğunda selefinin aşırılıklarına prim vermeyeceğini düşünmüştüm.

Çünkü selefi sırf AK Parti’ye muhalefet olsun diye 17/25 Aralık sonrası merhum Erbakan’ın hayatı boyunca asla sıcak bakmadığı FETÖ’ye destek verecek kadar akl-ı selim sahiplerini şaşırtacak çıkışlar yapmıştı.

Fakat buna rağmen cumhurbaşkanlığı seçiminde parti tabanını serbest bırakmak gibi mantıklı bir tercih de yapabilmişti.

***

Adı cumhurbaşkanlığı ama özübaşkanlık olan yeni sistem tek başına AK Parti’nin teklifi olmaktan çıkmış MHP ile varılan bir mutabakat metnine dönüşmüştür.

Yani MHP bile teklife olumlu yaklaşıp kabul oyu verirken AK Parti ile aynı kaynaktan beslenmiş olan SP’nin ‘hayır’ oyu vereceğini ilan etmesi gerçekten şaşırtıcıydı.

SP’nin CHP ve HDP ile aynı safta yer alması düşündürücü değil mi?

***

Başkanlık sistemi daha öncede yazdığım gibi yetmişli yıllarda ilk kez merhum Erbakan hoca gündeme getirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar