Sözleşme tamam, şiddete karşı mücadeleye devam!

Resmi adı, ''Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi'' olan sözleşme, İstanbul'da imzalandığı için ''İstanbul...

Resmi adı, ''Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi'' olan sözleşme, İstanbul'da imzalandığı için ''İstanbul Sözleşmesi'' diye anılıyordu.

Dün itibariyle Türkiye bu sözleşmeden çıktı.

Daha önce bu sütunda konuyu birkaç kez gündeme getirmiş ve sözleşmenin toplumumuzun moral değerleriyle bağdaşmadığını yazmıştım. O yüzden ya şerh konulmasını ya da sözleşmeden çıkılmasını savunmuştum.

Şerh işlemi bir hayli uzun ve zor olduğu için yönetim haklı olarak fesih maddesini işleme koymuş.

Başkan Erdoğan toplumun tepkilerine kulak vermiş ve kendinden bekleneni yapmıştır. Ülkenin çoğunluğunu oluşturan muhafazakâr kesim bu kararı alkışlamıştır.

Ben de alkışlıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 481 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar