Siyasi istikrarsızlığa çözüm önerimdir!

Seçimlere şunun şurasında 4 gün kaldı. Seçim sonuçları hakkında hemen herkes endişeli. Tek parti iktidarı ihtimali var ama kimse garanti veremiyor. Birkaç vekille iktidar yakalanabileceği gibi tam aksi de söz...

Seçimlere şunun şurasında 4 gün kaldı. Seçim sonuçları hakkında hemen herkes endişeli. Tek parti iktidarı ihtimali var ama kimse garanti veremiyor. Birkaç vekille iktidar yakalanabileceği gibi tam aksi de söz konusu.

En kötü ihtimal ufukta bir koalisyon hükümetinin görünmesi.

İnşallah seçmen siyasi istikrarsızlığa dur der de AK Parti tek başına hükümet kurma imkanını yakalar.

Bunu temenni ediyorum. Sadece temenni etmiyorum bu hususta sorumluluklarımı da yerine getirmeye çalışıyorum.

***

Fakat bu seçimde AK Parti tek başına tekrar iktidar olsa bile bundan sonraki seçimlerin geleceği meçhul. Meçhul derken tek parti iktidarını kastediyorum. Yine koalisyonlu dönemler avdet edebilir.

Bakmayın bazılarının koalisyona methiyeler düzdüğüne, aslında kendileri bile buna inanmıyor. Sadece AK Parti karşıtlığına gerekçe üretiyorlar.

Biliyorum, bazı koalisyonların nisbi faydaları olmuştur ama incelenirse görülecektir ki o koalisyonların ömrü çok kısadır! En uzun süren koalisyon DSP-ANAP-MHP koalisyonu olmuştur o da ülkeyi iflasın eşiğine getirmiştir.

Sayın Bahçeli’nin koalisyon fobisi boşuna değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar