Şimdi Putin ve Hamaney düşünsün

Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi bölgedeki dengeleri alt üst etmişti. Rusya iddia ettiği gibi DAİŞ’le mücadele için değil rejimi korumak için gelmişti. Bunu da gizlemedi. Geldiği günden beri...

Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi bölgedeki dengeleri alt üst etmişti. 
Rusya iddia ettiği gibi DAİŞ’le mücadele için değil rejimi korumak için gelmişti. Bunu da gizlemedi. Geldiği günden beri muhaliflere saldırarak rejimi güçlendiren ve zulme ortak olan bir politika izledi hala da aynı politikayı sürdürüyor.

***

Aslında Suriye muhalifleri rejimden çok daha güçlüler. İran’ın ve Rusya’nın onca desteğine rağmen rejim, muhalifleri durduramadı.

Lakin muhalifler de rejimi dört senedir etkisiz hale getiremediler.

Bunun iki sebebi vardı. Biri muhaliflerin dağınıklığı diğeri ise etkin silah eksikliği.

Aslında muhalifler arasında birlik sağlanmış olsaydı Esed çoktan tarih olmuştu.

***

Neyse sonunda tünelin ucu göründü.

Suriye muhalifleri sonunda Riyad’da bir araya gelerek özlenen birlik istikametinde önemli bir adım attılar.

Suriye içinde ve dışındaki muhalif grupların temsilcileri bir araya geldiler. (PKK’nın Suriye kolu PYD Türkiye’nin talebi üzerine bu toplantıya alınmadı!)

Suriye sorununun siyasi çözümünde kendilerini temsil edecek ve görüşmeleri yürütecek bir yüksek konsey üzerinde anlaştılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar