Seçmen kimi tercih eder sizce?

Gece yarısı herkes uykudayken Ermenistan, Gence’ye gönderdiği füzelerle doğrudan sivilleri hedef aldı. 13 sivil hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı, meskenleri yerle bir oldu. Tartışmasız bir savaş suçu ...

Gece yarısı herkes uykudayken Ermenistan, Gence’ye gönderdiği füzelerle doğrudan sivilleri hedef aldı. 13 sivil hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı, meskenleri yerle bir oldu.

Tartışmasız bir savaş suçu irtikap edildi.

Peki çağdaş dünya ne yaptı? İnsan haklarından bahseden o demokrasi havarisi ülkeler ne tepki verdi?

Hiç.

Dahası o anlı şanlı haber ajansları bu savaş suçunu haber olarak bile vermedi. CNN ve BBC baş kesen İslami terör haberlerini manşet yaptı. Reuters ise Trump’ı manşete taşıdı Gence katliamına hiç yer vermedi.

Sorunu çözme eksenli MİNSK grubu (Rusya, ABD, Fransa) üyeleri bırakın kınamayı Ermenistan’a destek olmayı tercih etti. Rusya ateşkes hamlesiyle Ermenistan’a açıktan destek olmayı tercih etti. Fransa meclisi Karabağ’ı resmen tanıma tartışmalarına sahne oldu. ABD dış bakanı Ermenistan’ın savunma hakkından bahsetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar