Saadet Partisi’nde değişim hamlesi

Geçen hafta Saadet Partisi (SP) 6. olağan kongresini yaptı ve genel başkanını değiştirdi.SP, merhum Erbakan hocamızın başlattığı Milli Görüşhareketinin, Milli Nizam, Milli Selamet...

Geçen hafta Saadet Partisi (SP) 6. olağan kongresini yaptı ve genel başkanını değiştirdi.
SP, merhum Erbakan hocamızın başlattığı Milli Görüşhareketinin, Milli Nizam, Milli Selamet, Refahve Faziletten sonra kurulan 5. partisidir.
 

Önceki dört parti de vesayet sisteminin hışmına uğramış ve kapatılmıştır.

* * * 

Refah Partisi1995 seçimlerinde %21 oranına tekabül eden 6 milyonoy alarak Türkiye’nin en büyük partisi olmuş, DYP ile 54. hükümeti kurmuş ve koalisyon olmasına rağmen kısa sürede tarihin en başarılı hükümeti olma özelliğini kazanmıştı.

Türkiye uyanıyor, İslam dünyasına ümit veren adımlar atılıyordu. Küresel güçler rahatsız olmuştu. NATO karargahında alınan kararlar uygulamaya konmuş ve 28 Şubat süreci başlamıştı.

İktidar partisi hakkında kapatma davası açılmış ve hükümet zamanın cumhurbaşkanının da içinde olduğu bir kumpas ile istifaya mecbur bırakılmıştı!

* * *

Dindarlar büyük bir hezimete uğramış ve ağır baskılara maruz kalmıştı.

Parti yönetiminin, en güçlü olduğu o süreçte vesayet sistemine karşı yürüttüğü politikaparti tabanını memnun etmemişti!

O dönemde haftalık olarak yayınladığım Yörünge isimli dergide, kapatma davası açılınca, ‘yeni bir parti kurularak bütün teşkilatın oraya geçmesini, mahkemeye içi boş bir RP bırakılmasını ve siyasetin kesintiye uğramadan devam etmesini’ içeren yazılar yazmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar