Ruhsuz, ilkesiz, bencil

Avrupa Birliği(AB) kendi değerlerini ve ilkelerini çiğnemeye başladığından beri ortak payda üretemez oldu. Demokrasi özgürlükler ve insan haklarını sadece Avrupalılar’a layık görmeye...

Avrupa Birliği(AB) kendi değerlerini ve ilkelerini çiğnemeye başladığından beri ortak payda üretemez oldu.

Demokrasi özgürlükler ve insan haklarını sadece Avrupalılar’a layık görmeye başladığından beri inandırıcılığını yitirdi.

Teröristlerekol kanat gerip himaye etmeye başladığından beri de ruhunu kaybetti.

***

ABartış gösteren nefret suçlarına ve özellikleİslamofobiaya karşı caydırıcı hiçbir tedbir almayarak AB’yi AB yapan ilke ve değerleri görmez oldu.

Avrupa’da Müslümanlara ve camilere yapılan saldırılar ürkütücü boyutlarda.

2016 yılında sadece İngiltere’de 1000’den, Fransa’da 360’dan fazla İslamofobik saldırı kaydedilmiş. Almanya, Hollanda Avusturya gibi ülkelerde ise durum oldukça düşündürücü!

Aşırı sağın tırmanmasıyladiğer siyasiler de oy devşirmek için onlarla yarıştığı içinnefret suçlarında eksilme değil artış görülüyor!

Maalesef AB artık değer üretmiyor kendi insani değerlerini tüketiyor!

***

AB artık demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri tüm insanlar için istemiyor.

Sadece AB için istiyor.

Libya’da, Irak’ta, Suriye’de Yemen’deölen yurdundan olan milyonlarca insanın hukuku onları ilgilendirmiyor! Çıkarlarına bakıyorlar!

Eğer demokrasiye darbe indirilmişse seçilmişi değil darbeciyi alkışlıyorlar.

Mısır’daki darbeyi alkışladıkları gibi.

Türkiye’denkaçan darbecileri korudukları gibi!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar