Rant mı milli çıkar mı?

Muhalefet, hükümetin İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü gibi abidevi eserlerini karalamak için 'yatırıma değil ranta karşıyız' diyerek gerçekleri çarpıtmaktadır.Döviz...

Muhalefet, hükümetin İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü gibi abidevi eserlerini karalamak için 'yatırıma değil ranta karşıyız' diyerek gerçekleri çarpıtmaktadır.

Döviz üzerinden geçiş ücretlerinin belirlenmesi konusunda tutundukları dalın üzerine bir yığın asılsız bilgi ekleyerek Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projelerini karalayıp iktidarı yıpratmaya çalışıyorlar.

Oysa o projelerin hepsi Türkiye'nin çıkarına olduğu gibi hiçbirinde de devlet zarara uğratılmamış aksine devlet kâr etmiştir.

''Kamu Özel İşbirliği Nedir?

Ülkelerin politikalarına ve hedeflerine göre yıllık altyapı harcamaları GSYİH'nın %2-%8 arasında değişmektedir. Ancak mevcut bütçe gelirleri bu yatırımların finansmanında yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle hükümetler altyapı yatırımlarının finansmanı için yeni yöntemler aramaya başlamıştır.

Bu yöntemlerin başında da Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) gelmektedir. ''

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar