Netanyahu’nun kurnazlığı!

İşgal en büyük insanlık suçudur.  Bir ülkeyi işgal etmek, sonra halkın mallarınıgasp etmek insanlığın yüzkarasıdır. Toprağı ve özgürlüğü...

İşgal en büyük insanlık suçudur.  Bir ülkeyi işgal etmek, sonra halkın mallarınıgasp etmek insanlığın yüzkarasıdır.

Toprağı ve özgürlüğü gasp edilen halkın direnişi de en kutsal direniştir.

İsrail bu insanlık  suçunu işlemeye devam ediyor.

Filistin’i işgal ettiği yetmiyormuş gibi Filistin halkına kendi vatanında parya muamelesi yapıyor.

BM kararına rağmen yeni yerleşim birimleri oluşturmak için toprak gaspını aralıksız sürdürüyor.

Filistinhalkı da doğal olarak bu işgale karşı direniyor.

Filistin halkının direnişi kurtuluş savaşındaki kuvay-ı milliye hareketinin aynısıdır,

***

Türkiye bu yüzden başından beri Filistindavasında Filistin halkının yanında yer almıştır. Bu konuda adeta ittifak vardır. Sağcısı solcusu İslamcısı Filistin davasında işgali değil Filistin’in özgürlüğünü savunmuşlardır.

AK Parti döneminde Türkiye Filistin davasında önceki iktidarlara göre daha aktif tutum sergilemiş ve tabir caizse Filistin davasının en etkin tarafı olmuştur.

Filistin halkı da bundan son derece memnundur.

***

Yalnız bugünlerde hem Filistin halkı nezdinde hem de İslam dünyasında başbakan ve yardımcısı Şimşek’in tweetleri tartışma konusu haline gelmiştir.

Filistin halkı işgale karşı eylemlerini sürdürürken değişik yöntemler kullanmaya başladı. İşgalci İsrail askerlerine beklemedikleri anda saldırılar yaparak direnişi sürdürüyorlar.

Geçenlerde 28 yaşında sıradan bir Filistinli olan Fâdi Kanber kullandığı kamyonu Kudüs’te işgal askerlerinin üzerine sürdü ve dördünün ölümüne ve on beşinin yaralanmasına sebep olan bir eylem yaptı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar