Ne Şiileştirme ne Selefileştirme

"İslam Dünyasında mezhep farklılıklarını istismar ederek, cepheleşme oluşturma çabaları kaygı vericidir. Bilhassa Şiileştirme ve Selefileştirme üzerinden tırmandırılmak istenen gerginlikler...

"İslam Dünyasında mezhep farklılıklarını istismar ederek, cepheleşme oluşturma çabaları kaygı vericidir. Bilhassa Şiileştirme ve Selefileştirme üzerinden tırmandırılmak istenen gerginlikler, İslam coğrafyasının kendi gerçekliğini alt üst edecek müdahale ve arayışlar, ümmetin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. Doğru bilgi ve sahih arayış içinde sürekli kendini yenileme gayretinde olan bir muhteviyat geleceğimizi aydınlatacaktır.”

***

Yukarıdaki alıntı Diyanet işleri Başkanlığı’nın organize ettiği Asya Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinden alınmıştır.

13-16 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen zirvenin ana teması ise “Kesret İçinde Vahdet: ‘Hikmet ve Barış’ı Birlikte Yeniden Düşünmek” idi.

İslam dünyasındaki dağınıklığın Müslüman dini liderler arasında en azından fikri düzeyde bir araya getirilme çabası.

Diyanet İşlerinin hantal yapısı aslında böylesi bir çabaya ev sahipliği yapmaya müsait değil. Lakin başkan Mehmet Görmez’in samimi gayretleri bu hantal yapıya bile dünyayı kucaklayacak aktivite kazandırmışa benziyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar