Nâhak yere zastıralba!

Muhalefetin iki ortak noktası var. Biri Erdoğan nefreti ki, onun mağlubiyeti için ölmeye hazır olduğunu söyleyen fanatikler bile var.İkincisi Parlamenter Sistem. Önüne güçlendirilmiş veya iyileştirilmiş...

Muhalefetin iki ortak noktası var. Biri Erdoğan nefreti ki, onun mağlubiyeti için ölmeye hazır olduğunu söyleyen fanatikler bile var.

İkincisi Parlamenter Sistem. Önüne güçlendirilmiş veya iyileştirilmiş sıfatı eklenince mucizevi bir vaatte bulunduklarını zannediyorlar.

Oysa bugüne kadar açıkladıkları ilkelere bakılınca bal gibi eski sistemi özledikleri anlaşılıyor.

Arzu ettikleri sistem, tek başına bir partinin iktidar olamadığında ülkenin kazanımlarının heba edildiği koalisyonlara açık bir sistem.

Koalisyon kültürünün oluşmadığı ülkemizde koalisyon dönemlerinin ülkenin kayıp yılları olduğu tartışılmaz bir geçektir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen mevcut sistem aslında başkanlık sistemidir. Ve en önemli özelliği siyasi istikrarı sağlamış olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar