Mütekebbir bir general!

İlker Başbuğ’un generaller arasında bilgisiyle temayüz etmiş, attığı her adımı bilinçli atabilen ve ideolojik bir kişiliğe sahip olduğunda şüphe yok.

“TSK olarak bizim de hatalarımız oldu”, “Mesela şehidimizin başı örtülü annesinin elini öpüyoruz ama o anneler yemin törenine geldiklerinde başları örtülü diye içeri almıyoruz”, “Erdoğan’ın iradesi olmasa FETÖ ile böylesine mücadele edilemezdi” ve “Erdoğan bu mücadelede yalnız bırakıldı” benzeri makul tavırlarının yanı sıra iktidara da halka da tepeden bakan mütekebbir bir general olduğu da bilinen bir husus.

Çünkü Başbuğ kimi hatalarını itiraf etmiş olsa da, 28 Şubat generallerinin anlayış ve tavırlarını AK Parti iktidarı döneminde de devam ettirmiş hâlâ da aynı zihniyete sahip olduğunu gizlemeyen bir general.

***

Bir misal, AK Parti döneminde daha 1. Ordu komutanıyken İstanbul’da katıldığı bir toplantıda İBB’yi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar