MHP yönetiminin tavrı

Seçimlerin en başarılı değil ama en kârlı partisinin MHP olduğunda şüphe yok.  Yaptığı seçim çalışmalarına bakarak başarılı olduğunu söyleyemeyiz ama...

Seçimlerin en başarılı değil ama en kârlı partisinin MHP olduğunda şüphe yok. 

Yaptığı seçim çalışmalarına bakarak başarılı olduğunu söyleyemeyiz ama seçim sonuçlarına baktığımızda en kârlı parti olduğunu rahatlıkla görürüz.

Ciddi bir performans sarf etmemiş olmasına rağmen bu sonucun tek izahı var, tepki oyları.

HDP’ye ve AK Parti’nin bazı politikalarına duyulan tepki MHP’yi yorulmadan oyunu arttıran parti konumuna yükseltti.

Bu gerçekten hareketle MHP, AK Partiyi CHP ile hükümet kurmaya zorluyor ki AK partinin oylarından biraz daha tırtıklayabilsin.

MHP yönetimi, AK Partinin CHP ve HDP ile anılmasına özellikle itina gösteriyor.

***

Basında yer alan haberler MHP yönetiminin muhalefette kalmayı yeğlediği yönünde.

Önce kesin bir dille AK Partili hükümete hayır diyen MHP yönetimi sonra güya kapıyı tamamen kapamama adına ileri sürdüğü 4 şartla da aslında bir başka şekilde ‘olmaz’ demeye çalıştı.

Bu hususta tabanının sesine de kulak verdiğini gösteren herhangi bir emare yok.

Aksine önemli şahsiyetlerin görüşlerine de sert tepki gösterildiği anlaşılıyor.

***

Basında yer alan haberlere göre Akşener ve İhsanoğlu’nun AK Parti ile hükümet kurma yönündeki fikir beyanının da kesin bir dille reddedildiği anlaşılıyor.

MHP Lideri Bahçeli milletvekilleriyle bir araya geldiği iftarda, Kilis Milletvekili Mustafa Yün, ‘Tabanımız AKP ile bir koalisyon denememizi istiyor’ deyince ‘Tabanın öyle düşündüğünü zannetmiyorum. Milletimizi bize ana muhalefet görevi vermiştir’ diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar