MHP siyaseti kilitleyen parti olmayı sürdürecek mi?

7 Haziran seçimlerinde zahmetsiz bir şekilde oylarını artıran tek parti MHP idi. Fazla mesai harcamadan tepki oyları sayesinde anahtar parti konumuna yükseldi.  MHP bu kazanımı maalesef hoyratça kullandı.  Çabasız...

7 Haziran seçimlerinde zahmetsiz bir şekilde oylarını artıran tek parti MHP idi. Fazla mesai harcamadan tepki oyları sayesinde anahtar parti konumuna yükseldi. 

MHP bu kazanımı maalesef hoyratça kullandı.  Çabasız zahmetsiz oyunu biraz daha artırma kurnazlığına sığınarak 550 sandalyeli Meclis’te 80 milletvekiliyle kendisini ana muhalefet ilan etti.

Hızını alamadı 15 Kasım’da erken genel seçim yapılmasını önerdi.

***

MHP bu anahtar parti olma özelliğini siyasi tıkanıklığı açmak yerine maalesef kilitlemek için kullandı.

Evet siyaseti MHP kilitledi.

HDP’nin içinde bulunduğu hükümeti ne içerden ne de dışardan desteklemeyeceğini ilan ederek muhalefet partilerinin koalisyonunu baştan imkânsız hale getirdi.

AK Parti tabanı da MHP tabanı da bir AK Parti MHP koalisyonunu tercih ediyordu, bence hâlâ da ediyor.

Lakin MHP yönetimi cumhurbaşkanının konumu, yolsuzluk dosyaları gibi icra organıyla doğrudan ilişkili olmayan konularda olmazları şart koşarak AK Parti ile bir koalisyonun da önünü tıkadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar