Meşruiyet sınavındaki HDP

Seçimlerin anahtar partisi HDP’dir. Daha önce bunu yazdım. Anahtar partisi olması seçim barajıyla ilgili. Barajı aşarsa meclisteki dağılım üç aşağı beş yukarı bugünkü gibi olur. Fakat...

Seçimlerin anahtar partisi HDP’dir. Daha önce bunu yazdım. Anahtar partisi olması seçim barajıyla ilgili.

Barajı aşarsa meclisteki dağılım üç aşağı beş yukarı bugünkü gibi olur.

Fakat barajı aşamazsa doğu ve güneydoğu vekillerinin tamamını AK Parti alır. Zira o bölgede sadece AK Parti ve HDP var.

Bu ihtimal yeni anayasa ve yeni sistem anlamına geliyor.

Durum AK Parti’yi böyle yakından ilgilendirince yani AK Parti’nin kârlı çıkması söz konusu olunca muhalif çevrelerin tutumu da değişiyor.

Aslında HDP’yi sevmiyorlar belki de nefret ediyorlar ama AK Parti’ye zarar verme ihtimali belirince HDP’yi bile savunmakta bir beis görmüyorlar.

Bırakın HDP’yi terör eylemini bile te’vile başlıyorlar.

***

Teröristler Ağrı’da askere saldırıyorlar. Öyle üç beş militan ile değil 40 civarında kalabalık bir terörist grup ile saldırıyorlar. Öyle üç beş mermi de sıkmıyorlar. 10 bin dolayında mermi yakıyorlar.

Çekilmesi gereken, silah bırakması gereken teröristler bunlar.

Tabiatıyla asker cevap veriyor. HDP eş başkanı bu saldırıyı kınayacak yerde teröristlerin sözcülüğünü yapıyor. Yetinmiyor, askerin AK Parti’ye çalıştığını söyleyerek kendince diğer muhalifleri kışkırtıyor.

Aslında korku başka.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar