Mescide girerken ‘Müslüman mısın?’ sorusu

Camiye giden insana “Sen Müslüman mısın” diye sorulur mu? Kaldı ki Müslüman olmayanlara bile camiye gittiklerinde engel olunmaz. Kendilerinden mabede yakışır bir kıyafetle girmeleri istenir. Bizim camilerimizin girişlerinde...

Camiye giden insana “Sen Müslüman mısın” diye sorulur mu? Kaldı ki Müslüman olmayanlara bile camiye gittiklerinde engel olunmaz. Kendilerinden mabede yakışır bir kıyafetle girmeleri istenir. Bizim camilerimizin girişlerinde turistler için hazırlanan cübbe başörtüsü vs gibi. 

Hz. Peygamber zamanında bir bedevi Mescid-i Nebevi’ye girmiş ve sıkışınca da görgüsüzlüğünden dolayı hiç çekinmeden mescidin duvarına küçük abdestini bozmaya başlamış. Bu edepsizliği gören sahabe tepki gösterince de Efendimiz aleyhisselam onları teskin etmiş ve mekanın nasıl temizleneceğini tarif buyurmuş.

İnsan mekandan daha kutsaldır!

***

Hayatımda beni en derin şekilde yaralayan soru Mescid-i Aksa’nın girişinde bir İsrail askerinin bana sen ‘Müslüman mısın?’ diye sorduğu soruydu!

Mescide girerken ‘Müslüman mısın’ sorusundan sonra Kudüs’te kaldığım sürece tepki olarak başımdan takkemi çıkarmamıştım.

Birkaç sene önce yaptığım Kudüs ziyaretinde işgalin çirkin yüzü girişte havaalanında başladı ve dönünceye kadar Kudüs’te, mescidde, yolda her yerde hep karşımıza çıktı.

Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarını tutan İsrail askerlerinin insanlık dışı muamelesi sadece Filistinlilere karşı değil kendilerinden olmayan herkese karşı çirkinliğin zirvesinde devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar