Marifet iltifata tabidir, müşterisiz mal zayidir!

Ramazan'da haber kanallarıyla birkaç tv kanalı hariç hemen hepsi iftar ve sahur programları yapıyor.Tabii ki bunlar Ramazan ayı üzerinden dini mesajlar içeren programlar. Patronları muhafazakâr olan kanallar ve sundukları...

Ramazan'da haber kanallarıyla birkaç tv kanalı hariç hemen hepsi iftar ve sahur programları yapıyor.

Tabii ki bunlar Ramazan ayı üzerinden dini mesajlar içeren programlar.

Patronları muhafazakâr olan kanallar ve sundukları programlar 30 yıl öncesinin mantığıyla yürüyor. Kendilerini geliştirememişler.

Patronları muhafazakâr olmayan ama bu mübarek ayı önemsedikleri için dini program yapanlar da var. Bu hassasiyetlerini takdir etmek gerekir. Ancak Ramazan boyunca verilen İslami mesajların diğer programlarda tam tersi işlendiği için büyük bir çelişki içinde olduklarını da hatırlatmak gerekir. Buna din istismarı da denebilir.

Öte yandan sahipleri muhafazakâr olmayan ama bu çelişkiyi de yaşamayıp hiç iftar ve sahur programı yapmayanlar var ki kimileri onları Ramazanı görmemekle itham etse de ben onların tutumunu daha mantıklı buluyorum. İnanmadıkları hayata kanallarında yer vermeyerek dürüst davranıyorlar!

Şimdi gelelim iftar ve sahur programla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar