Kuruluş ruhundan kopan köksüzler!

İzmir Belediye Başkanı'nın tertip ettiği konseri oya devşirme çabasını anlarım. Ama konserde cehaletini sergileyen tavrında ısrarcı oluşunun bizi bazı gerçekleri yazmaya zorladığını...

İzmir Belediye Başkanı'nın tertip ettiği konseri oya devşirme çabasını anlarım. Ama konserde cehaletini sergileyen tavrında ısrarcı oluşunun bizi bazı gerçekleri yazmaya zorladığını hatırlatmak isterim.

Başkanın ve destekçilerinin ısrarla Osmanlı hanedanını karalama çabaları ve özellikle son padişahın kaçtığı söylemlerine kısaca değinmek istiyorum.

Bir defa şurası tartışılmaz bir gerçek ki, 1908 den sonra Osmanlı padişahlarının icrada/hükümette hiçbir etkisi yoktu.

1908'den sonra yaşananların tek sorumlusu, meşrutiyet bahanesiyle yönetime fiilen el koyan masonların oluşturduğu batı hayranı İttihad ve Terakki partisidir. Devleti batırdıktan sonra firar etmişler, etmeyenler de daha sonra değişik isimler altında yönetime sızmışlardır.

O sebepten dolayı da batıcı İttihad Terakki Zihniyeti değişik alanlarda, medyada, akademide, STK'larda ve siyasette hâlâ canlılığını korumaktadır.

İzmir başkanının partisi aynı zihniyeti, siyasette devam ettire

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar