Kukla genel sekreterin hezeyanı

Uluslararası sorunların çözümünde BM’nin başarı oranı ne ise Arap ülkeleri arasındaki problemlerin çözümünde Arap Birliği’nin başarı oranı da...

Uluslararası sorunların çözümünde BM’nin başarı oranı ne ise Arap ülkeleri arasındaki problemlerin çözümünde Arap Birliği’nin başarı oranı da aynıdır. 

Başka bir ifade ile BM nasıl ki ABD’nin güdümünde ve kontrolünde bir örgüt ise Arap Birliği de Mısır’ın kontrolünde bir örgüttür.

Arap  Birliği’nin merkezi Kahire’de bulunur ve genel sekreterler de biri hariç hep Mısırlı olmuştur.

Bu tür uluslar arası örgütlerin merkezi neredeyse kontrolü de genelde o ülkede olagelmiştir.

***

Mısır ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan darbeden (3 Temmuz 2013) sonra bizim 12 Eylül 1980’den sonra yaşadığımız dönemi yaşıyor.

Darbeye karşı maalesef Türkiye haricinde ciddi bir tepki koyan olmadığı için Mısır’ın darbeci yönetimi  her fırsatta Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturacak adımlar atmayı ihmal etmiyor.

Tıpkı Türkiye’de ki AK Parti ve Erdoğan karşıtlığını birileri organize ettiği gibi Arap dünyasında  da aynı karşıtlığı Mısır ve Suriye organize etmektedir.

Ve Türkiye’deki karşıtların söylemi ne ise Arap dünyasındakilerin söylemi de aynıdır.

***

CHP ve HDP Türkiye’de hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine  ne söylüyorsa ertesi gün Arap basınındaki Türkiye karşıtı lobi aynı şeyi papağan gibi tekrarlıyor.

Arapça yayın yapan tv kanalları bizi konuk ettiğinde bu tür iddialarda ki dayanaklarının Türkiye dahilindeki muhalefet olduğuna  her defasında  bizzat tanıklık ediyoruz.

Yani bizim iç muhalefet ile Arap dünyasındaki Türkiye muhalefeti, Türk devletini yıpratmakta aynı dili konuşuyorlar. Birbirlerinden cesaret alıyor ve  birbirilerine cesaret veriyorlar.

***

İşte bu Arap Birliği denen Mısır’ın kontrolündeki örgütün Mısırlı Genel Sekreteri Nebil el Arabi üyelerine danışmadan Türkiye’yi kınayan bir bildiri yayınladı.

Neymiş efendim Türkiye PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarda Irak’ın toprak bütünlüğünü ihlal ediyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar