Kirli ilişkiler

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin elektronik postaları hackerler tarafından ele geçirilince kirli ilişkiler su yüzüne çıkıverdi. Mesela elektronik postalarda...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin elektronik postaları hackerler tarafından ele geçirilince kirli ilişkiler su yüzüne çıkıverdi.

Mesela elektronik postalarda Türkiye’deki darbe girişimini BAE ve İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı’nın (FDD) hazırladığı yer alıyor ve FDD’nin kıdemli danışmanı John Hannah bu konuda BAE ile anılmaktan onur duyduğunu belirtiyor!

Bu yazışmalarda iki tarafın da Arap Baharından endişe ettikleri,Katar'ın Müslüman Kardeşler ve Hamas'a verdiği desteği "teröre destek" olarak yorumladıkları ve bunun için önlem alma ve Amerikan politikalarını etkileme hedefi güttükleri anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar