Kimsenin cemaati rahatsız etme hakkı yoktur!

Ben bugün de Ramazan münasebetiyle gündemde olduğu için yine bir dini meseleyedeğinmek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızınbaşlattığı ‘camilerde çocuklar için...

Ben bugün de Ramazan münasebetiyle gündemde olduğu için yine bir dini meseleyedeğinmek istiyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımızınbaşlattığı ‘camilerde çocuklar için oyun alanı’uygulamasına değineceğim.

İyi niyetle başlattığı bu uygulama maalesef amacından sapıyor ve çıkıyor gibi geldi bana.

Camileri çocuklara sevdirmeyi amaçlayan bu güzel uygulama bazı camilerde ibadetin huzur ve huşuunu kaçıran bir uygulamaya dönüşüyor.

Cemaat namaz kılarkenarkada çocukların sesli ve gürültülü oyunları ibadet halavetini bir anda yok ediyor!

***

Çocuklarımıza cami âdâbını ve başkaları namaz kılarken sessiz olunmasını öğretmek varken namaz kılınırken camide oyun oynamalarına zemin hazırlamak ne kadar İslâmi ve ne kadar makul?

Yanlış anlaşılmasın, çocukların camilerde oyun oynamalarına karşı değilim. Namaz kılınırken oynamalarını doğru bulmuyorum. Çünkü büyüklere farz olan ibadeti ifsat edecek kadar olumsuzluklar olabiliyor.

Nitekim dün bir gazetemizde değerli bir yazar ‘Camileri oyun alanına çevirmek ne kadar doğru’ başlığı altında okur mektuplarına yer verdi. Onlardan biri şöyle yazıyor: “Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde bu uygulama başlatılmadan önce de çocuklar ortada koşturuyorlardı fakat ses daha azdı ve daha huşu ile namaz kılınıyordu. Yine Ankara'da bu uygulamanın yapıldığı Yahyalar Camii'nde artık imamın sesini duymakta bile zorluk çekiliyor ve gerçekten kılınan namazdan hiçbir şey anlaşılmıyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar