Kılıçdaroğlu’nun PKK’lı ziyareti

'Her söylediğin doğru olsun ama her doğruyu her yerde söyleme’ diye bir söz vardır. Bence buna en fazla riayet etmesi gereken siyasetçilerdir.  Çünkü doğrunun ifade edildiği mekan, zaman ve ortam...

'Her söylediğin doğru olsun ama her doğruyu her yerde söyleme’ diye bir söz vardır. Bence buna en fazla riayet etmesi gereken siyasetçilerdir. 

Çünkü doğrunun ifade edildiği mekan, zaman ve ortam önemlidir.

Doğruyu söyleyenin başına iş açabilir.

Tıpkı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başına açtığı gibi.

***

Kılıçdaroğlu bir tv programında, “Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de, İslami kesimden mahkûmlara da gittik” dediği zaman dilimi, PKK terörünün peş peşe can aldığı, ocaklara ateş düşürdüğü ve toplumun terörden bizar olduğu bir zaman dilimiydi.

PKK’nın hendek kazıp barikat kurarak ayrılık provası yaptığı, bombalı saldırılarla askeri polisi ve sivil insanları katlettiği bir dönemde PKK’lı hasta mahkum ziyaretini gündeme taşımak normal karşılanmaz.

Hele de siz siyasetçi iseniz, üstelik ana muhalefet lideriyseniz bu tepki kaçınılmazdır.

***

Milletvekilinin iki görevi vardır. Birisi yasama diğeri denetleme.

Denetlemenin değişik yolları vardır. Bunlardan biri de cezaevlerini ziyaret ederek kanunlara kurallara uyuluyor mu yerinde görmektir.

Bu ziyaret sırasında ayrım yapmaksızın bütün mahkûmlarla görüşülür.

Mahkûmların da tutukluların da hakları vardır.

Özellikle TBMM İnsan Hakları Komisyonu zaman zaman bu tür ziyaretler için heyetler oluşturur ve ziyaret sonrası raporlar yayınlanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar