Kibir ve ukalalıkla bakmıyormuş!

Almanya’da yeni cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier geçen hafta, Federal Mecliste (Bundestag) yemin ederek görevine başladı. Yeminden sonra yaptığı ilk konuşmadaTürkiye ile yaşanan gerginliğe...

Almanya’da yeni cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier geçen hafta, Federal Mecliste (Bundestag) yemin ederek görevine başladı.

Yeminden sonra yaptığı ilk konuşmadaTürkiye ile yaşanan gerginliğe değindi.

Eski bir dışişleri bakanı olan Steinmeier’in başlangıçta gerginliği giderecek en azından hafifletecek bir üslup kullandığına şahit olduk.

Konuşmasının devam eden bölümünde ise değişen bir şey olmadığını, Türkiye’ye bakışının klasik Alman hükümet ve basının bakışından farklı olmadığını gördük.

***

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını, ekonomik bir kalkınma ve reform dönemi geçirdiğini, batı ile yakınlaştığını gördüklerini ve takdir ettiklerini, bu itibarla ve Almanya’da yaşayan Türkler sebebiyle kendilerini Türkiye’ye bağlı hissettiklerini veTürkiye’ye kibirle ve ukalalıkla bakmadıklarını söyledi.

Buraya kadar fotoğrafı doğru okuyan ve gerginliği giderecek bir söylem geliştirdi.

***

Ancak bundan sonra çelişkiler başladı.

‘Geçen yaz yaşanan darbe girişimini kınıyoruz’diyerek bizimle adeta alay etti.

Karşımızda değildi ki soralım:

SayınSteinmeier, madem darbe girişimini kınıyorsunuz, neden darbecileri ülkenizde himaye ediyorsunuz?

Madem kınıyorsunuz koruduğunuz darbecileri istediğimizde neden vermiyorsunuz?

Madem kınıyorsunuz neden bir memurunuz olan istihbarat başkanı çıkıp darbecileri aklayan açıklamalar yapıyor?

Bu mu sizin kibirle ve ukalalıkla bakmadığınız haliniz?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar