Katilin korunduğu korkunç tablo!

AB dağılıyormuş. Üzülmeyeceğiz herhâlde. İslam dünyasında akan kandan (Filistin, Bosna, Libya, Mısır, Suriye, Irak, Somali vb.) en az ABD kadar sorumlu olan bu birliğin İslam...

AB dağılıyormuş. Üzülmeyeceğiz herhâlde. İslam dünyasında akan kandan (Filistin, Bosna, Libya, Mısır, Suriye, Irak, Somali vb.) en az ABD kadar sorumlu olan bu birliğin İslam dünyasına zararından başka bir faydası olmadı. 

Bugün batının kuklası Irak yönetiminin ihlallerine kısaca temas edeceğim.

Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin ve maalesef İran’ın koruması altındaki Irak hükümeti ülkeyi içinden çıkılmaz bir bataklığa doğru sürüklüyor.

Irak hükümetinin Sünni kesime karşı sürdürdüğü baskılar hız kesmiyor. Dünya Irak’tan yükselen imdat çığlıklarını duymazdan geliyor.

DAİŞ bu baskılara tepkinin sonuçlarından sadece biridir!

***

Irak Müslüman Alimler Konseyi İnsan Hakları Birimi Perşembe günü kamuoyuyla bir rapor paylaştı. Bu rapor sadece 2015-2016 Nisan ayları arasında Irak’taki ihlalleri kapsıyor.

2003 yılında ABD ve müttefiklerinin işgalinden sonra gerçekleşen ihlaller, işgalcilerin himayesindeki hükümetin bizzat veya Şii milislere destek verdiği/göz yumduğu ihlaller olarak tebarüz ediyor!

***

Bu ihlallere karşı yapılan tepki toplantıları Sisi yöntemiyle 13/12.2013 tarihinde dağıtıldıktan sonra sivillere yönelik kasten öldürme, hava saldırıları, şehirleri açlığa mahkum etme, hürriyetleri kısıtlama, hukuksuz tutuklama, zoraki göç ettirme ve benzeri yöntemlerle devam etti.

BM’nin tespitine göre güvenlik güçleri ve himayesindeki milisler eliyle, koalisyon güçlerinin şehirlere yaptığı hava saldırısıyla ve DAİŞ eliyle sadece geçen sene 15 bin 658 sivil öldürülmüş, 18 bin 894 sivil yaralanmış!

Bu rakama Mayıs ayından beri Felluce’de öldürülen 9 bin sivil dâhil değildir!

Yine geçen sene içinde 14 bin 603 sivil kanunsuz olarak tutuklanmış!

Uluslararası Göç Örgütü’nün rakamlarına göre, hükümetin ve milislerin baskısıyla 3 milyon 344 bin sivil göçe zorlanmış, ülke içinde evinden uzak kamplarda sefalete mahkûm bırakılmış!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar