İslam'da zor zamanların ahlakı!

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez korona virüsünün zuhurundan sonra, gayet yerinde ve zamanında bir çıkış yaparak, ‘İslam’da zor zamanların ahlakı’ başlığı atında youtube üzerinden çok önemli mesajlar verdi kamuoyuna.

Aslında o mesajlar yayınlandığında temas edecektim, ancak fırsat bulamadım. Dün validesinin Hakk’a yürüdüğünü öğrenince o mesajları hatırladım ve hatırlatmak istedim.

Öncelikle Görmez hocanın validesine Allah’dan rahmet-i vâsia, yakınlarına sabr-ı cemil ve ecr-i azım diliyorum. Kabri nur ile dolsun, mekanı cennet olsun.

Görmez hocanın o sohbetinden bazı cümleleri iktibas etmeye çalıştım. Diyor ki:

“Bugün sağlık otoritelerini dinleme zamanıdır. Bugün onların tavsiyelerine kulak vermek aslında yüce dinimizin de emridir. Zira Rabbimizin can emanetini korumak en mukaddes vazifemizdir. Bugün hem kendimizi korumak hem de (hastalığı) başkasına bul

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar