Irak Sünnilerinin dramı

Iraklıların kurduğu Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi (RASAM) direktörü Yahya Tâi Cuma günü arayarak Irak’tan önemli şahsiyetlerin geldiğini, 29 Nisan Cumartesi günü onlarla bir toplantı...

Iraklıların kurduğu Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi (RASAM) direktörü Yahya Tâi Cuma günü arayarak Irak’tan önemli şahsiyetlerin geldiğini, 29 Nisan Cumartesi günü onlarla bir toplantı yapılacağını haber verdi ve ısrarla katılmamı istedi.

İslam dünyasıyla ilgili yazdığım yazıları genelde gazete ve haber ajansı bilgilerine dayanarak yazmam.

Bizzat ilgili şahıslardan bilgi alarak yazarım. Şu anda sorunlar yumağı haline gelmiş olan Yemen, Irak, Suriye ve Libya gibi ülkelerin tamamında bizzat tanıdığım ve görüştüğüm şahıslardan bilgi alırım ki özellikle batının İslam dünyası ile ilgili karartmalarının ve yönlendirmelerinin etkisinde kalmayayım.

***

Uzatmayayım Kandil, Sincar, Başika ve Kerkük gibi ülkemizi doğrudan ilgilendiren meselelerin merkezi olan Irak konusunu bir kez de bu yeni misafirlerden dinlemek için o toplantıya katıldım.

Katılım gerçekten de çok sınırlı idi. Misafirler haricinde katılımcıların sayısı sadece 10 kişiydi. Türkiye’den de sadece Mustafa Özcan ile ben vardım.

Misafirlerin isimlerini konumlarının nezaketi sebebiyle açıklamayı faydalı bulmuyorum.

Liderlik düzeyinde olduklarını ifade ile yetineyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar