İç barışa evet, teslimiyete ve istismara hayır!

Birileri ‘Rusya ve İsrail ile barıştınız bizimle de barışın’ mesajı vererek hükümete, dolaylı olarak da AK Parti’ye bir iç barış (!) çağrısı yapıyor. Bu...

Birileri ‘Rusya ve İsrail ile barıştınız bizimle de barışın’ mesajı vererek hükümete, dolaylı olarak da AK Parti’ye bir iç barış (!) çağrısı yapıyor.

Bu çağrıya müspet bakan meslektaşlarımız destek verirken, menfi bakan meslektaşlarımız karşı çıkıyorlar.

Hemen her gün gazetelerde bu minval üzere yazılar çıkıyor.

***

Taşgetiren dostumuz gibi toplumun menfaatini düşünerek samimi bir çağrıda bulunan meslektaşlarımızın yanı sıra, cumhurbaşkanına, hükümete ve iktidar partisine ve hatta iktidarı destekleyenlere karşı her türlü saygısızca saldırılarını sürdürerek barış çağrısı yapanlar da var.

Onlar istiyorlar ki gönüllerince hakaret etmekten hatta küfretmekten vazgeçmesinler ama iktidar ve destekçileri onları bağrına bassın. Hatta bu barış neticesinde kimi muhalifler iktidar partisine girsin ve kendilerine önemli görevler verilsin.

***

Barış sihirli bir kelime. Kur’an’da bile barışa övgüler vardır. Barışın bizatihi kendisi hayırlıdır, güzeldir, faydalıdır.

Fakat barış olursa. Yani iki tarafı da memnun edecek bir içeriği olursa. Yoksa -birilerinin istediği gibi- iktidar ve destekçileri, bütün hakaret küfür ve aşağılamalarına boyun eğerek muhalifleri kabul etmesinin adı barış değil aşağılamanın öteki adıdır yani teslimiyettir.

Dün adı lazım değil meşhur bir yazar teslimiyet içerikli barış çağrısı yapan bir yazı yayınladı. Kendisi kimseyle barışmazmış kimseye elini uzatmazmış ama herkesin onunla barışması gerekirmiş!

Ebu Cehil kibri!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar