Hutbeyi dinlemeden farzı kılıp çıkanlar için gelsin!

Cuma hutbelerinin AK Parti merkezinden hazırlandığı iddiasındaki bir eski vekil katıldığı TV programında ‘hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum’ demişti de Cuma namazı...

Cuma hutbelerinin AK Parti merkezinden hazırlandığı iddiasındaki bir eski vekil katıldığı TV programında ‘hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum’ demişti de Cuma namazı kılmadığı ortaya çıkmıştı.

Malum, Cuma namazının farzı hutbeden sonra kılınır!

İşte onun için hem de onun gibi hutbeleri dinlemeden önyargı ile hareket edenler için 29 Ocak Cuma günü okunan “HAYVANLARA MERHAMET: DİNÎ VE İNSANÎ SORUMLULUĞUMUZ” konulu hutbeyi bugün aynen naklediyorum.

“Muhterem Müslümanlar!

Bir gün Peygamber Efendimiz, çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir adamın Allah’ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı.

Ashâb-ı kirâm, “Ey Allah’ın Resûlü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için de mi sevap var?” diye sorunca Peygamberimiz şöyle buyurmuştu: “Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar