Hoşgörü iklimine hoş geldiniz

Hadis-i şerif oruçlunun iki sevinci vardır biri iftar ettiğinde diğeri Rabbine kavuştuğunda buyurur.  Ramazan ayı boyunca iftar sevincini yaşadık bugün de bayram sevincini idrak ediyoruz. İnşallah ikinci sevinci de Rabbimizin...

Hadis-i şerif oruçlunun iki sevinci vardır biri iftar ettiğinde diğeri Rabbine kavuştuğunda buyurur. 

Ramazan ayı boyunca iftar sevincini yaşadık bugün de bayram sevincini idrak ediyoruz. İnşallah ikinci sevinci de Rabbimizin bizden razı olduğu müjdesiyle yaşarız.

Bayramınızı en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim tutulan oruçları ve yapılan hayır hasenatı kabul buyursun.

***

Ülkemizde bayramın bana en sevimli gelen tarafı biraz zoraki de olsa muhaliflerin birbirleriyle bayramlaşmasıdır.

Siyasetçileri kastediyorum.

Birbirine hırsız, hain, müstevli artığı gibi en ağır hakaretleri yapan siyasetçilerin bayramda kucaklaşmaları topluma moral aşılamaktadır. Diğer bir ifadeyle müsbet enerji yaymaktadır.

Dolayısıyla her bayramda partilerin birbirine nezaket ziyaretinde bulunmalarını toplumsal barışın takviyesi açısından önemsiyorum.

***

Yalnız bu sene seçim sonuçları partileri bayramdan önce de bir araya getirdi.

Seçim sonuçlarının tek faydası birbirine boğazlayacak hırçınlıkla saldıran partilerimizin birbirilerini anlamaya çalışması oldu.

Davudoğlu’nun mecliste temsil edilen partileri ziyareti  sırasında tarafların sergiledikleri nezaket ve anlayış beni sevindirdiğine göre  toplumun yüreğine de su serpmiştir diye düşünüyorum.

***

CHP’nin AK Parti heyetini nezaketle karşılaması,  aralarındaki ihtilaflı konuları gündeme getirmeden iki saate yakın görüşmeleri Türkiye’nin özlediği tablolardan biriydi.

Aynı tablonun MHP ziyareti sırasında yaşanmış olması da eminim ki seçim öncesi gerilen toplumu bir nebze olsun rahatlatmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar