HDP’nin Türk devleti ile aidiyet ilişkisi kalmamış!

Dün bir gazetede HDP Eşbaşkanı Demirtaş ile yapılmış bir söyleşi yayınlandı. “Demirtaş’tan korkutan çıkış” manşetiyle yayınlanan söyleşide Demirtaş mugalata ile konuyu...

Dün bir gazetede HDP Eşbaşkanı Demirtaş ile yapılmış bir söyleşi yayınlandı.

“Demirtaş’tan korkutan çıkış” manşetiyle yayınlanan söyleşide Demirtaş mugalata ile konuyu asıl mecrasından saptırmayı deneyerek tehditler savurmuş!

Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesini çözüm sürecinden hesap sorulacağı eksenine oturtmuş, terör eylemlerini görmezden gelerek PKK’yı aklayıp hükümeti suçlu ilan eden bir mantık yürütmüş.

Olayları bilmeyen biri bu söyleşiyi okusa ortada hiçbir terör eyleminin olmadığını ve güvenlik güçlerinin katliam yaptığını zanneder!

***

Çözüm sürecini 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK’nın nasıl tek taraflı bitirdiğini ve tarihinin en kanlı eylemlerini başlattığını hiç mi hiç görmemiş onlara değinmemiş.

Çözüm sürecinin bânisinin Erdoğan, yıkıcısının da terör örgütü olduğunu gizlemiş.

Dokunulmazlıklarının çözüm sürecini savundukları için kaldırıldığını söyleyerek herkesi kör âlemi sersem yerine koyarak kamuoyu ile açıktan alay etmiş.

***

Dokunulmazlık meselesinin amacı terörle mücadeledir.

Dokunulmazlık zırhına bürünenlerin teröristlere silah ve mühimmat taşımasına, teröristleri korumasına ve teröre destek olmasına engel olmaktır.

Amaç çözüm sürecini destekleyenleri yargılamak değildir.

Hendek kazan barikat kuran şehirleri işgal edip vatandaşları mağdur eden teröristlere milletvekili seçilmişlerin desteğini engellemektir.

***

Demirtaş demagoji yaparak konuyu saptırmakta dokunulmazlıkların 376 oyla kaldırılmasını ‘çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı parlamento gerçeğinden rahatsız’lıkolarak değerlendirmektedir. 376 vekili de ‘Faşizme, diktatörlüğe evet demiş 376 insan’ olarak görmektedir.

Cizreoperasyonlarına kimin sebep olduğunu görmezden gelip güvenlik güçlerini katliam yamakla suçlayan Demirtaş kendisini bütün Kürtlerin temsilcisi yerine koyup ‘Kürtlerin gönlünde bir daha asla Türk devleti ile bir aidiyet ilişkisi kurulamayacak’ tehdidini savuruyor.

Tabii ki Kürtlerin gönlü dediği gönül kendi gönlüdür, ayrılıkçı HDP’nin gönlüdür.

Bunun anlamı HDP’nin Türk devleti ile bir aidiyet ilişkisi kalmamış olmasıdır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar