HDP’nin açmazı

Evvelki gün Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “Suruç’taki toplantıda neden hiçbir HDP’linin olmadığı” yönündeki sorusu, üzerinde hassasiyetle...

Evvelki gün Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “Suruç’taki toplantıda neden hiçbir HDP’linin olmadığı” yönündeki sorusu, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir soruydu. 

Suruç’ta katliama maruz kalan gençler Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği toplantıya katılmışlardı.

Kobani’nin (Aynu’l- Arab) yeniden imarı, ağaçlandırma, kütüphane ve çocuk parkı kurmak gibi son derece masum bir gerekçeyle toplanmışlardı.

Ve o korkunç katliam.

***

Peki Arınç’ın sorusu neden önemliydi?

Önemliydi çünkü bu federasyon Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) gençlik yapılanmasıydı.

ESP’nin kurucu genel başkanı ise HDP’nin şu anda eş genel başkanı olan Figen Yüksekdağ.

HDP’ye bu kadar yakın daha doğrusu yedek partisi sayılan bu örgütün gençlik yapılanmasının bu derece önemli ve masum bir etkinliğine HDP’den neden kimse katılmamıştır?

***

PYD’ye yani PKK’nın Suriye koluna arkasını dayamış olan HDP’nin sırtını aslında PKK’ya dayadığını zaten biliyoruz.

Ben bunu yadırgamıyorum. Dağda silah yerine ovada siyaset ilkesini benimseyenlerdenim.

HDP’nin bu konumundan istifade edilmesi gerektiğini daha önce yazdım.

Fakat HDP gün geçtikçe çözüm sürecine katkı vermek yerine şiddete çanak tutmakta ve kendisinden barışa katkı sağlamayı bekleyen aydınları da düş kırıklığına uğratmaktadır.

***

Sürekli hükümetin IŞİD’i desteklediği ithamını tekrarlayıp IŞİD ile çarpışan PYD’yi dolayısıyla PKK’yı aklama gayreti ve PKK’nın terörist eylemlerini ise görmezden gelmesi HDP’yi şüpheli konuma sürüklemektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar