HDP seçim bildirgesinde dikkat çekenler

Partilerin seçim beyannameleri oldukça uzun. Seçim beyannamesini CHP 228 sayfa, MHP 268 sayfa, AK Parti 288 sayfa, HDP 51 sayfa halinde kamuoyuna sundu. Beyannameleri seçmen okuyor mu bilmiyorum ama ben milletvekili adaylarının bile okuduğundan emin...

Partilerin seçim beyannameleri oldukça uzun. Seçim beyannamesini CHP 228 sayfa, MHP 268 sayfa, AK Parti 288 sayfa, HDP 51 sayfa halinde kamuoyuna sundu.

Beyannameleri seçmen okuyor mu bilmiyorum ama ben milletvekili adaylarının bile okuduğundan emin değilim.

Seçmen bu beyannameleri okumaktan ziyade partilerin kendilerine sunduğuyla iktifa ediyor.

Ben daha önce de yazdığım gibi beyannameleri önemsiyorum. Partilerin adaylarıyla değerlendirildiği kadar beyannameleriyle de değerlendirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Adaylar belki bir miktar oy kazandırır ama partinin iktidar olması halinde adayın parti programına uymaktan başka tercihi olmayacağı için program daha önemlidir.

Beyannamelerin hükümet programına dönüştüğünü hatırlatmama herhalde gerek yok.

***

Ben bugün biraz HDP seçim beyannamesinden bahsetmek istiyorum. Tabi onlar Seçim Bildirgesi demişler. HDP bildirgesi sayfa itibariyle en kısa ama vaatler itibariyle en dikkat çekici olanı.

Hayvan haklarından çevre sorununa kadar hemen her meselede görüş bildirmiş olan HDP bildirgesi diğer partilerden farklı kimi cesur çıkışlar içeriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar