Hayırlar fethola, şerler defola

Seçim propagandasında dini  istismar etmek fevkalade çirkin bir şey.  Dinle diyanetle alakası olmayan siyasetçinin sadece seçim çalışmalarında din  edebiyatı yapması zaten ne haline yakışıyor...

Seçim propagandasında dini  istismar etmek fevkalade çirkin bir şey. 

Dinle diyanetle alakası olmayan siyasetçinin sadece seçim çalışmalarında din  edebiyatı yapması zaten ne haline yakışıyor ne de kaline.

Din istismarı evet çirkin bir şey.

Siyasetçinin din üzerinden propaganda yapması ne kadar çirkinse, seçmenin oyunu verirken dini değerlerini göz önünde bulundurması o kadar normaldir.

Siyasetçiler bunu bildiği için dini mesaj verme ihtiyacı hissediyor.

***

İşlediği zerre miktarı her iyiliğin de kötülüğün de karşılığını öteki dünyada göreceğine iman eden bir mümin oyunu verirken inancına mı yoksa menfaatine mı bakacağını tahminde zorlanmayız.

Kimsenin etkisi altında kalmadan inancının esasları üzerinden vicdanına danışmayı kastediyorum.

Yoksa mensup olduğu cemaatin liderine gözü kapalı itaat eden iradesizlerden bahsetmiyorum.

İradesine sahip akl-ı selim sahibi reşit insanlar artık günümüzde neyin faydalı neyin zararlı olduğuna karar verebilecek iletişim kanallarına sahipler. Hele de biraz dini bilgileri varsa cemaat liderlerinin yönlendirmeleri de pek fayda etmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar