Hacı mı kürek mahkumu mu?

MEKKE-İ MÜKERREME- İslam’ın insana verdiği değer ‘eşref-i mahlukat’ deyimiyle ifade edilir. Yani yaratılmışların en şereflisi.  İslam’ın şereften kastı ise Allah’a...

MEKKE-İ MÜKERREME- İslam’ın insana verdiği değer ‘eşref-i mahlukat’ deyimiyle ifade edilir. Yani yaratılmışların en şereflisi. 

İslam’ın şereften kastı ise Allah’a yakınlıktır. Kişinin şerefi de Allah’a yakınlığı ile ölçülür. Kişi Allah’a ne kadar yakınsa o kadar şereflidir. Ve tabiiki kişiye şerefine mütenasib şekilde davranılır.

Hac dinin beş temel unsurundan biridir. Hacca giden müslüman herkese nasib olmayan önemli bir vecibeyi yerine getirdiği/getireceği için saygı görür. Medeniyetimizde hacca giden insana giderken ve döndüğünde gösterilen saygıyı ve önemi anlatmaya gerek yok.

Giderken nasıl izzet-i ikram gördüğü döndüğünde nasıl karşılandığını biliyorsunuz.

***

Onu bir de hacılara sorun.

Suud’un onlara nasıl davrandığını hele bir sorun.Hacıların giriş ve çıkışlarında karşılaştıkları zorlukları size anlatsınlar.

Hacıların karşılaştıkları muamele saygın insan muamelesi bir yana kürek mahkumu suçlulara bile bu kadar eziyet edilmez!

Güya hacılar için özel terminal tahsis edilmiş. 

Bu terminalde hacıları özel bir kolaylık değil hususi zorluklar bekliyor.

***

Detayları zikretmeye  gerek yok. Şu kadarını söyleyeyim biz havaalanından Mekke’deki otelimize tam dokuz saatte varabildik, bize 24 saatte varmadığınıza şükredin dediler!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar