Göreceksiniz, Büyükanıt paşa muhtırayı savunacak!

AK Parti 2002 seçimlerinde ezici bir çoğunlukla hükümet olmuş fakat tam anlamıyla iktidar olması ancak 2010 referandumuyla gerçekleşmiştir.  2010 yılında yapılan anayasa değişiklikleri ile ülkeye...

AK Parti 2002 seçimlerinde ezici bir çoğunlukla hükümet olmuş fakat tam anlamıyla iktidar olması ancak 2010 referandumuyla gerçekleşmiştir. 

2010 yılında yapılan anayasa değişiklikleri ile ülkeye hâkim vesayet sistemi büyük oranda sona ermiş ve milli irade vesayet sistemine ağır basmıştır.

Evet, AK Parti döneminin bu ülkeye en büyük hizmeti vesayet sistemine son vermiş olmasıdır.

***

Vesayet sisteminin AK Parti dönemindeki en bariz tezahürü  e-muhtıra diye bilinen 27 Nisan 2007 tarihinde gece yarısı genelkurmay internet sitesine düşen yazıdır.

Bu yazı kelimenin tam anlamıyla askerin hükümete verdiği bir muhtıradır.

Laiklik elden gidiyor temalı muhtırada Kuran kursları, başörtüsü, çocukların ilahi okumaları, kadınlara verilen vaazlar ve benzeri sıradan insan hakları odaklı bazı faaliyetler gerekçe gösterilerek hükümet alenen tehdit edilmiştir.

Mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti’nin cumhurbaşkanı seçmesi engellenmek istenmiştir.

Bu muhtıra sonunda Anayasa Mahkemesi o malum 367 ucube kararıyla vesayet sistemine destek vermiştir.

***

Bu muhtıra milli irade ile bir türlü barışamamış ve demokrasiyi bir türlü içselleştirememiş çevreler tarafından sevinçle karşılandı. Özellikle CHP adeta bayram yaptı.

CHP Genel başkan Yardımcısı Onur Öymen “Genelkurmay’ın tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değildir. Altına imzamızı atarız.” diyerek bu antidemokratik duruşa sahip çıkmıştır.

***

Bu antidemokratik çıkışa karşı hükümet ertesi gün gereken demokratik cevabı vermiş erken seçim kararı alarak milli iradenin hakemliğine başvurmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar