Eşit temsil seçmene haksızlıktır

Seçimden büyük bir zaferle çıkmış olan başbakanın muhalefet partileriyle görüşmesi büyük incelik.  Onlar nasıl olsa kendi iç sorunlarıyla meşgul, fırsat bu fırsat uzak durayım...

Seçimden büyük bir zaferle çıkmış olan başbakanın muhalefet partileriyle görüşmesi büyük incelik. 

Onlar nasıl olsa kendi iç sorunlarıyla meşgul, fırsat bu fırsat uzak durayım demedi. Aksine üçünden de randevu aldı ve görüşmelere başladı.

İlk görüşme CHP genel başkanıyla yapıldı ve her iki taraf da topluma umut veren bir yaklaşım sergiledi.

***

Anayasa, iç tüzük, AB uyum yasaları ve darbe dönemine ait düzenlemelerle ilgili genel bir mutabakat ortaya çıktı.

Aslında yeni anayasa konusu dışında AK Parti’nin muhalefetin desteğine ihtiyacı yok. Meclisteki sayısı yeterli.

Buna rağmen muhalefetin desteğini araması da her türlü takdirin üstündedir.

CHP’nin yaklaşımı da takdire şayandır. Hem iç tüzük konusunda hem AB uyum yasaları konusunda hem de darbe dönemi düzenlemelerinin tasfiyesi konusundaki olumlu yaklaşımı siyasi gerginliklerin geride kalmasına yardımcı olacak niteliktedir.

***

Ben MHP ile yapılacak görüşmenin de olumlu geçeceğini ümit ediyorum. Çünkü Devlet Bey milli meselelerde siyasi rekabet yerine milli mutabakatı tercih ederek iyi sınav vermiş bir politikacıdır.

Rusya krizi ve terörle mücadele konularında hükümete verdiği açık desteği de ben milli meselelerdeki yapıcı politikaların devamı olarak görüyorum.

CHP’nin olumlu yaklaştığı üç konuda MHP’nin farklı bir tavır sergileyeceğini zannetmiyorum.

***

HDP ile randevunun iptali ise isabetli olmuştur.

Geçen hafta ben zaten HDP ile görüşmenin yan?ış olacağını yazmıştım.

Davutoğlu, Demirtaş’ın görüşme çağrısına da, “Kimse milletvekili zırhına sarılıp suç işleme hakkına sahip değil. HDP kendine çeki düzen versin. Gündüz barış, gece terörle işbirliği olmaz. HDP siyasi parti mi, terör örgütünün uzantısı mı?” diyerek hak ettiği cevabı vermiştir.  

Geç te olsa teröre destek verenler hakkında tahkikat açarak yargı da görevine yerine getirmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar