Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek!

Türkiye’nin birçok alanda büyük mesafeler kat ettiği ve kaliteyi yakaladığı gibisinema ve TV dizilerinde de kaliteyi yakaladığı malum. İşin tekniğinden anlamam ama sıradan bir vatandaş olarak...

Türkiye’nin birçok alanda büyük mesafeler kat ettiği ve kaliteyi yakaladığı gibisinema ve TV dizilerinde de kaliteyi yakaladığı malum.

İşin tekniğinden anlamam ama sıradan bir vatandaş olarak ilgimi çeken dizi ve filmleriseyrederim.

Bazılarını ben tercih eder seyrederim, bazıları da kendisini dayatır, seyrettirir.

***

Mesela TRT’nin Ertuğrul dizisini sabırsızlıkla bekler seyrederim. Zaten o gece reytinglerden de anlaşıldığı kadarıyla bütün Türkiye Ertuğrul’u seyrediyor.

Ertuğrulve daha önce yayınlanan Osmanlı Tokadı ve Filinta gibi tarihi diziler aynı zamanda genç kuşakları eğitiyor, milli ruh aşılıyor, şuurlandırıyor.

TRT bu hizmetiyle milli eğitimin okullarda veremediği eğitimi veriyor dersek abartmış olmayız!

15 Temmuzgecesi arkadaşlarını teşvik etmek isteyen  bir genç “Ertuğrul’u boşuna mı seyrettik?!” derken bilinçaltına yerleşmiş bu gerçeği dile getiriyordu aslında.

***

Yine TRT’nin yayınladığı ‘Seksenler ‘ dizisi hem eğlendiriyor hem de ince mesajlar vererek örnek bir toplum resmi çiziyor.

Örnek aile, örnek esnaf, komşuluk, arkadaşlık, dayanışma, anlayış, hasret, çocuk ve torun sevgisi, hülasa hayatta ne varsa yaşanmışlıklar üzerinden ekrana yansıyor.

Başarılı bir senaryo ve başarılı bir oyuncu ekibi.

Geçen sene ‘Yeşil Deniz’ adında güzel bir dizi vardı. Ege şivesiyle tatlı mesajlar veren şirin bir diziydi bu sene göremedik.

Bu güzel diziler için TRT’yi tebrik etmek gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar