Erdoğan’a salavatlı klip çarpıtması

Bazı gazetelerde “AK Parti adayı Erdoğan’a salavatlı klip yaptı” mealindeki  haberleri okuyunca şaşırdım. Acaba kendini bilmezin ve ne yaptığından habersiz cahilin biri mi böyle bir edepsizlik...

Bazı gazetelerde “AK Parti adayı Erdoğan’a salavatlı klip yaptı” mealindeki  haberleri okuyunca şaşırdım. Acaba kendini bilmezin ve ne yaptığından habersiz cahilin biri mi böyle bir edepsizlik yaptı diye merak ettim. 

Baktım aday tanıdık bir isim. Siyaset arenasına yakın zamanda çıkmış olsa da öyle bir edepsizlik yapması ihtimali yok.

Sonra on yıl AK Parti’yi desteklemiş bir gazetenin internet sitesindeki klip dedikleri türküyü dinledim.

Salavat Erdoğan’a değil Peygamber Efendimize getiriliyordu!

***

Siirt’ten AK parti milletvekili adayı olan aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay bir programda Kürtçe Arapça cümleler kuruyor, kadınlar da nakarat halinde salavat getiriyor.

Salavat kelime anlamı dualar demek. Istılahda ise Hz. Peygamberi ve ehl-i beytini saygıyla anmanın ve onlar için dua etmenin özel adıdır.

Essalatü vesselamu aleyke ya resulellah (Salat ve selam sana olsun ey Allah’ın Resulu!) şeklinde söylendiği gibi, Allahümme salli ala seyidina Muhammedin ve ala âli Muhammed (Allahım Efendimiz Muhammed ve evladının makamını yücelt!) şeklinde de söylenir. Daha değişik söyleyiş şekilleri de vardır.

***

Salavat Anadolu kültüründe müminlerin dilinden düşürmediği bir duadır. Herhangi bir şey unutulduğunda salavat getirildiği gibi, birileri tartışacak olsa üçüncü şahıslar peygambere salavat getirilmesini tavsiye ederek ortamı yumuşatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar