Erdoğan mı onlar mı, hukuka kim daha saygılı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Dündar ve Gül hakkındaki kararına tepki gösterdi. Karara saygı göstermeyeceğini ve uymayacağını söyledi. Başta kayyum atanan gazete olmak üzere muhalif...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Dündar ve Gül hakkındaki kararına tepki gösterdi. Karara saygı göstermeyeceğini ve uymayacağını söyledi.

Başta kayyum atanan gazete olmak üzere muhalif medya cumhurbaşkanının bu tavrını tahkire varan ifadelerle eleştirdi.

***

Oysa cumhurbaşkanı AYM’nin kararına saygı göstermemişti ama uymamazlık yapmamıştı. ‘Uymuyorum’ sözünü de aslında saygı duymayacağını te’yiden söylemişti.

Çünkü kendisi kararı uygulayacak merci değildi. Eğer ‘uymuyorum’ sözüyle kararı uygulatmamak gibi bir niyeti olsaydı cezaevinin önüne o da binlerce insanı yığar, kapılara zincir vurdurtur ve sanıkların salıverilmesine en azından engel olmaya çalışırdı.

***

Oysa AYM kararının haksızlığını te’yiden söylediği sözler sebebiyle eleştirilen aynı Erdoğan kendisine haksız yere verilmiş olan cezanın infazı için cezaevine kendi ayaklarıyla gitmişti!

Çünkü okul kitaplarında bulunan bir şiiri okuduğu için verilen ceza tamamıyla 28 Şubat post modern darbesinin etki ve baskısıyla verilmiş yüzde milyon kez haksız bir hükmüydü.

Cumhurbaşkanı AYM kararının haksızlığını ilan için ifade hürriyeti sayılabilecek bir tepki göstermiş ama eylem planında hiçbir şey yapmamıştı, yaptırmamıştı!

***

Bir de kayyum atanan gazetenin yazarlarının ve hâmisi cemaatin yaptığına bakın. Birçoğu korkusundan soluğunu yurt dışında aldı.

Şimdi de henüz ortada bir ceza yok. Tıpkı AYM gibi hatta AYM’den daha yetkili olan bir mahkeme devam eden davanın selameti için elinde bulunan delillere istinaden kayyum atadı.

Bu gazete yetkililerinin, devlet aleyhinde çalıştıkları, Avrupa'da terör örgütü PKK'nın üst düzey yetkilileri ile toplantılar yaparak terör örgütüyle dayanışma içinde oldukları, traj hilesi yaparak devletten haksız KAZANÇ elde ettikleri gibi gerekçelerle kayyum atandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar