Dün Ayasofya, bugün Taksim Camii!

Taksim Camii ile ilgili Cuma Günü yayınlanan Selahaddin Eş ağabeyin o muhteşem yazısından sonra, ve dün Cumartesi günü Fadime Özkan ve Hüseyin Gülerce'nin değerli yazılarından sonra acaba ben de yazsam mı...

Taksim Camii ile ilgili Cuma Günü yayınlanan Selahaddin Eş ağabeyin o muhteşem yazısından sonra, ve dün Cumartesi günü Fadime Özkan ve Hüseyin Gülerce'nin değerli yazılarından sonra acaba ben de yazsam mı diye düşündüm.

Sonra da 1974 yılından beri Taksim'de cami yetersizliğinin ne olduğunu bizzat yaşamış ve bu hususta yayınlar yapmış biri olarak tarihe not düşmek adına yazma ihtiyacı hissettim.

1877'den beri her seferinde engellenen Taksim'e cami inşası hususunda, Tayyib bey belediye başkanı seçildiğinde ümitlerimiz tekrar yeşermişti. O zaman haftalık olarak yayınladığım Yörünge dergisinde 'Taksim Camii minareleri gökdelenlerden daha uzun olmalı.' diye kapak yapmıştık da rahmetli Mehmet Şevket Eygi bir yazısında estetikten bahsederken uzun minare teklifimizi kibarca eleştirmişti.

Evet Taksim Camii 150 yıllık bir hayaldi. Ne padişahlar ne de camii yapmak isteyen başbakan ve cumhurbaşkanları engelleri aşamamıştı.

Anlamsız bir direniş vardı. Diren

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar