Diyanet özerkleşmelidir

Duygu ve düşünceleri itibariyle toplumumuz dindar bir toplumdur. Duygu ve düşünce itibariyle diyorum çünkü ibadetlerini yerine getirmese de helal ve haramlara hayatında çok dikkat etmese de inanan ve inanca saygı gösteren bir...

Duygu ve düşünceleri itibariyle toplumumuz dindar bir toplumdur. Duygu ve düşünce itibariyle diyorum çünkü ibadetlerini yerine getirmese de helal ve haramlara hayatında çok dikkat etmese de inanan ve inanca saygı gösteren bir sosyal dokumuz var. Bu yüzden toplumumuzu dindar olarak değerlendiriyorum.

Mesela namaz kılmaz ama inkar etmez aksine inanır ve namaz kılana son derece saygılıdır. Diğer konularda da benzer tutum ve tavır içindedir. İmanın aslı da zaten kalben ikrardır.

Toplum dindar olduğu içindir ki din işleri de en fazla rağbet gören konuların başında gelir.

***

Bu yüzdendir ki siyaseten de din işleri büyük önem arz etmektedir.

Cumhuriyet kurulduğunda Osmanlıdaki Şeyhulislamlık makamı misyonunda kimi değişikliğe uğratılarak Diyanet İşleri Başkanlığı adı altında devam etmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cumhuriyetin ilk kurumlarından olması toplumun dindar yapısıyla doğrudan ilgilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar