Davutoğlu başarabilecek mi?

Rus uçağının düşürülmesi etrafında söylenmedik söz yazılmadık yazı kalmadı. Hükümet programı hakkında da çok şey söylendi ve yazıldı.  Dolayısıyla...

Rus uçağının düşürülmesi etrafında söylenmedik söz yazılmadık yazı kalmadı. Hükümet programı hakkında da çok şey söylendi ve yazıldı. 

Dolayısıyla aynı konulara farklı kelime ve cümlelerle temas etmektense şu ana kadar kimsenin temas etmediği bir ayrıntı hakkında yazmak istiyorum.

Sadece Davutoğlu ile gündeme gelen bence de çok önemli bir söylem, önemli bir vaat var.

Daha önce AK Partili hiçbir yetkili ağızdan duymadığımız bu söylemi başbakan 64. Hükümet programında da tekrarladı.

Tekrarladı çünkü aynı söylemi ilk kez başbakanlık görevini devraldığında dile getirmişti.

***

Başbakan Davutoğlu kalkınmadan bahsederken artık dikey kalkınmanın değil yatay kalkınmanın esas alınacağını söyledi/ söylüyor.

Dikey kalkınmadan maksat yüksek bina inşasıdır.  

Medeniyetimizin önemli esaslarından biri yatay kalkınmadır.

Yani birçok dairesi olan apartman dikmek değil her ailenin müstakil ev sahibi olması ve evinin de bir iki kattan daha yüksek olmamasıdır.

***

Medeniyetimizin zirvede olduğu dönemlere bakın 30 metre minare inşa eden ecdadın meskenleri ve iş yerleri en fazla iki kat nadiren üç katlıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar