Darbeci Evren’in anayasası bile CHP'ninkinden daha demokratikti!

CHP Parti Sözcüsü S. Sayek Böke, meclise sunulan anayasa değişikliğinin bir sistem değişikliği teklifi olmadığını bir rejim değişikliği teklifi olduğunu, devrimle kurulan cumhuriyetin el kaldırıp...

CHP Parti Sözcüsü S. Sayek Böke, meclise sunulan anayasa değişikliğinin bir sistem değişikliği teklifi olmadığını bir rejim değişikliği teklifi olduğunu, devrimle kurulan cumhuriyetin el kaldırıp indirerek yok edilmek istendiğini, bu girişime karşı CHP’nin komisyonda mecliste ve referandumda şiddetle muhalefet edeceği açıklamasını yaptı.

CHP rejim değişikliği iddiasıyla inandırıcılığını daha da kaybetmektedir.

***

CHP’nin inandırıcılığı sıfır olan söylemi rejim değişikliği söylemidir. 

Başbakan dâhil teklifi verenlerin hiçbiri rejim değişikliğinden bahsetmemiştir, aksine ‘rejim değişikliği 1923’te bitmiştir’ diyen bizzat başbakandır.

Ayrıca teklifte cumhurbaşkanının nasıl aday olacağı ve nasıl seçileceği belirtilmiştir. Rejim değişikliğini akla getirecek hiçbir ifade yoktur.

Başkanlık bir aile veya zümreye tahsis edilmemektedir. Şartları uygun her vatandaş seçime girme hakkına sahiptir.

Değişen rejim değil, hükümet şeklidir.

***

Bu sisteme karşı çıkmaması gereken tek parti CHP’dir.

Çünkü 27 yıllık CHP iktidarı saltanat dönemini bile mumla aratmıştır. 

CHP iktidarı Neyzen’e ‘Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti/Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti’ dedirten bir iktidardır.

O dönemde cumhurbaşkanı partilidir!  İllerdeki vali de CHP’nin il başkanıdır!

O dönemde milletvekili adaylarını hep tek adam belirlemiş, seçim de halk ile değil müntehib-i sanilerle (bir nevi delege) yapılmıştır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar