DAİŞ’in panzehri laiklikmiş, güldürmeyin insanı!

Medyanın kimi kalemşorları ve TV yorumcuları Türkiye’de DAİŞ’e rağbetin az olmasını laik eğitime bağlamak gibi bir mugalatayı sık sık dile getiriyorlar. Oysa gerçek tam tersidir. Dine ilgi duyan...

Medyanın kimi kalemşorları ve TV yorumcuları Türkiye’de DAİŞ’e rağbetin az olmasını laik eğitime bağlamak gibi bir mugalatayı sık sık dile getiriyorlar.

Oysa gerçek tam tersidir.

Dine ilgi duyan gençlerin, aşırı uçların ağına düşmelerinin arkasında laiklik bahanesiyle dini bilgi ve eğitimden mahrum bırakılmaları gerçeği yatmaktadır!

***

Düşünün Müslüman bir toplumda yaşayan ve sahih İslam’ı öğrenmemiş olan ama dine ilgi duyan ve arayış içinde olan bir genci, sosyal medyanın bunca aktif olduğu bir ortamda aşırı uçlardan siz nasıl koruyacaksınız?!

Hele de emperyalizmin küresel boyuttaki kanlı senaryolarına özellikle İslam dünyasındaki kirli senaryolarına tepki vermek isteyen Müslüman gençleri aşırı uçların tuzağına düşmekten nasıl alıkoyacaksınız?!

***

Laiklikle mi? Laiklik bir din değil bir ideoloji değil. Hele de Türkiye’de uygulandığı biçimiyle dinlere eşit mesafeli ve saygılı bir uygulama da değil. Tam tersine dini olan yani İslami olan her şeye düşmanlık yapmış bir uygulama.

Yeni kuşakları dini bilgiden mahrum bırakan bir uygulama olmuş laiklik.

Bir miktar dini bilgi veren İmam Hatipler de laik kesim tarafından sürekli öcü olarak görülmüş.

***

Oysa Müslüman gençlere DAİŞ ve benzeri aşırı uçların tuzağına düşmemesi için ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar sahih İslam’ın öğretilmesi gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar