Çözüm yolu sahip çıkmaktan geçiyor

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) demokratik ülkelerde önemli misyonlar ifa eden kuruluşlardır. Mensuplarının sosyokültürel ve sosyoekonomik taleplerini seslendiren, ulusal ve uluslararası düzeyde talep ve takip eden sivil...

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) demokratik ülkelerde önemli misyonlar ifa eden kuruluşlardır. Mensuplarının sosyokültürel ve sosyoekonomik taleplerini seslendiren, ulusal ve uluslararası düzeyde talep ve takip eden sivil örgütlerdir.

Kuruluş amacından sapmadan mensuplarının hukukunu talep ve takip eden STK’lar aslında kimi sorunların çözülmesinde öncü rol oynarlar.

STK’lar hem mensuplarının sözcüsü olma, hem de hükümetlere çözüm yolu ileten aracı rolü oynama imkânına sahiptirler.

Dernekler, vakıflar, barolar, sendikalar, odalar ve benzeri oluşumlar birer STK’dır ve misyonlarını gereği gibi ifa ettiklerinde hükümetlere ve yasama organına yol gösterirler, tekliflerde bulunurlar.

Hükümetler sendikalarda olduğu gibi onlarla pazarlık masasına bile otururlar. Yasama organı kendilerini ilgilendiren yasama çalışmalarında STK’ların görüş ve teklifini dinler, değerlendirir.

Mesela Birinci Yargı Paketi, Barolar Birliği’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar