Çocuk istismarına da yargısız infaza da hayır!

Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun'un bugünkü (11.12.2022)''Çocuk istismarına da yargısız infaza da hayır!'' başlıklı yazısı.

Okuyunca sıkıntıdan ter bastı, 6 yaş, çocuk hatta bebek denilecek yaş.

Hangi anne hangi baba buna razı olabilir ya da hangi sapık 6 yaşındaki çocuğa istismarda bulunabilir?!

Akıl havsala almayacak bir iddia.

Ama madem ortada bir iddia var ve konu yargıya intikal etmiş, savcılık iddianame hazırlamış elbette ki gazetecinin dikkatini çeker.

Ancak objektif gazetecilik odur ki iddiayı gündeme getirirken iddianın muhataplarının da görüşlerine yer verilir.

Sürekli tarikat cemaat mensubiyeti öne çıkarılarak suçu gündeme getirmek, tek taraflı yayın yapmak gazetecilik değil, bilakis yargısız infazdır.

Konuyu tek taraflı olarak sadece iddialar üzerinden gündeme getirenler bir gazetecilik başarısından ziyade yargısız infaz timleri gibi meslek icra etmişlerdir.

Önce tek taraflı yazı yayınlayıp sonra ailenin cevaplarına yer veren Aytunç Erkin gibi vicdan sahibi solcuların hakkını da teslim etmemiz gerekir.

Erkin ikinci yazısında ailenin cevaplarını da yayınlayarak namuslu bir solcu olduğunu gösterdi ancak genel tavrı iddianamenin doğruluğunu kabul ederek değerlendirme istikametindeydi!

Böyle bir iddianame kimi hiddetlendirmez ki?

Hangi insanın tüyleri diken diken olmaz ki?

Hangi insan lanet okumaz ki?

Ancak gazeteci, yazar, siyasetçi, bürokrat ve akademisyen gibi kanaat önderi pozisyonundakilerin soğukkanlı olmaları gerekir. Toplum onlara bakar onları dinler onların etkisi altında kalır!

Dolayısıyla kanaat önderleri, yargının hüküm vermediği kişiler hakkında iddialar üzerinden yargısız infaz yapmamalı, toplumu infiale sürüklememelidir!

Çünkü Antalya Elmalı'da benzer bir iddia günlerce medyada konuşulmuş, bir anne ve üvey baba, çocuklarını günlerce taciz ettiği gerekçesiyle infaz edilmişti. Çocukların çizdiği söylenen kimi resimler gazetelerde ve TV programlarında boy boy yayınlanmış ve anne babaya yargısız infaz yapılmıştı.

İktidar, muhalefet ve medya tıpkı bu olayda olduğu gibi tavır almıştı.

Sonra "delillerin başka bir dosyaya ait olduğu ve çocukların kaynana tarafından doldurulup yalan söyledikleri ortaya çıkmış, sanıklar beraat etmiş, aklanmıştı"!

O anne ve babanın uğradığı sosyal linçin hesabını kim verdi?!

Bunları kimseyi savunmak için yazmıyorum. Dediğim gibi 6 yaşında bir bebeğin istismarını savunan bırakın Müslüman, insan bile olamaz!

Ortada kocasından boşanmış bir kadının iddiaları var.

Ancak hepsi henüz iddia. Bu iddiaları içeren metinler de iddianame.

Mahkeme kararı değil!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar